Voita palkintoja | VoitaPalkintoja.net
Artikkeli | VoitaPalkintoja.net | Lisätty: 11.01.2024
Faktoja Monopolysta ja vinkkejä voittamiseen! | Voitapalkintoja.net


Faktoja Monopolysta ja vinkkejä voittamiseen!

Legendaarinen, kaikkien rakastama sekä vihaava, joskus jopa perhesuhteita koetteleva Hasbron Monopoly on ansainnut kulttimaineen lautapelien keskuudessa. Peli, jonka tarkoituksena oli nostaa kapitalismia esille, ehkä jopa hieman huonossa valossa, kääntyikin yhtäkkiä siihen että jokainen pystyi larpata ökyrikasta kroisosta omassa kodissaan. Opetuksellistakin arvoa pelillä toki oli, mutta se jäi heittämällä viihdeaspektin jalkoihin.

Lautapelin nykyversion julkaisu tapahtui vuonna 1935 Parker Brothersin toimesta, eikä kyseinen taho varmasti tässä kohdin vielä tiennyt mitä tuli tehneeksi. Monopolysta muodostui koko kansan suosikki ja sittemmin siitä on tehty kymmeniä erilaisia versioita, niin aikuisille kuin lapsille, jotka tuovat iloa ja surua kansalle edelleen.

Mielenkiintoisia faktoja Monopolysta:

● Miljardi pelaajaa ympäri maailmaa
● Yli 300 erilaista versiota
● Kaikkien aikojen pisin peli kesti 70 vuorokautta
● Kallein Monopoly on yli 2 miljoonan arvoinen

Monopolyn perusteet ja pelin eteneminen

Oli kyse sitten mistä tahansa pelistä, niin sen luonne, säännöt ja ominaisuudet tulee tuntea läpikotaisin jos voitolla halutaan päästä mutustulemaan. Kuinka paljon onnella on tekemistä? Entä kuinka paljon ennakointia ja strategiaa pelaaminen vaatii? Muun muassa näitä kysymyksiä tulee pohtia, kun lähdetään jahtaamaan menestystä lautapelien maailmassa.

Monopolyn pohjimmainen idea? Ensimmäisenä tietysti mieleen tulee, että pelin perusajatus on mahdollisimman suuren varallisuuden kasvattaminen ja rikkauksien hankkiminen. Käytännössä se näin onkin, sillä mitä enemmän omistuksia ja massia pelaajalta löytyy niin sitä paremmin pelissä pärjää. Loppupeleissä voittaminen vaatii kuitenkin sen että kaikki muut syöksyvät konkurssiin. Monopoly nimenä on siis kohtalaisen osuva, sillä voittaja on se joka on ainoana tahona markkinoilla.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan Monopoly perustuu noppien heittelyyn ja pelilaudalla etenemiseen. Alussa jokainen saa pohjakassan, jolla osallistujat hankkivat itselleen matkan varrella tontteja sekä kiinteistöjä, samalla pyrkien välttämään toisten pelaajien omistuksia. Lisäksi mukana on sattumakortteja ja muita erikoisruutuja, jotka lisäävät satunnaisuuden vaikutuksia peliin. Pelilautaa kierretään niin pitkään, kuin yksi vain on jäljellä.

Pelilauta

Monopolyn eri versioissa laudat saattavat hieman erota toisistaan, mutta perusperiaate on sama. Suurin osa ruuduista kuvastaa eri arvoisia tontteja, joihin osuessaan pelaaja voi ostaa maan itselleen. Kun omistat kaikki samanväriset tontit, niin voit aloittaa rakennuspuuhat ja kyhätä pystyyn vaikka hotellin. Ideana tässä on se, että aina kun vastustaja osuu ruutuusi, niin mitä arvokkaampi se on niin, sitä enemmän he joutuvat maksamaan sinulle vuokraa. Ja sama tietysti toimii myös toisinpäin.

Muita pelilaudan tärkeitä ruutuja:

● Lähtöruutu: Aina kun ohitat tämän ruudun saa rahaa pankista.
● Vankila: Ruudusta voi vapautua sopivalla kortilla, sakoilla, heittämällä tuplat tai odottamalla kolme vuoroa.
● Sattuma: Nosta sattumakortti, joka voi parantaa tai heikentää pelaajan asetelmia.
● Yhteismaa: Nosta yhteismaakortti, joka voi parantaa tai heikentää pelaaja asetelmia.

Fanien omat säännöt

Oman erittäin siistin elementtinsä Monopolyyn tuo se, että peliin voi kehitellä myös omia sääntöjä. Kyse on pitkälti oman talouden hallinnasta ja tämä antaa paljon liikkumavaraa uusien asioiden keksimiselle, mihin pelaajakunta on myös tarttunut tiukasti kiinni. Vaihtoehtoisia ohjenuoria voi poimia internetin eri palstoilta tai keksiä kokonaan itse.

Esimerkkejä pelaajien kehittämistä omista säännöistä:

● Lainaaminen: Pelaajat voivat lainata rahaa toisilleen erilaisilla ehdoilla
● Yksityisyyssääntö: Omia varoja tai kortteja ei tarvitse paljastaa muille
● Rakennusten keskittäminen: Voit laittaa kaikki rakennukset samalle tontille
● Pyöristyssääntö: Kaikki summat pyöristetään toiminnan nopeuttamiseksi

Lisäsäännöt tulee tietysti sopia aina etukäteen jokaisella pelikerralle, ettei väärinkäsityksiä pääse syntymään.

Konkarin vinkit Monopolyn voittamiseen!

Jokainen joka on koskaan istunut Monopolyn ääressä on varmasti haaveillut voitosta, mutta avaimia tähän ei ole välttämättä löytynyt. Monet luottavat pelkästään tuuriin ja toivovat noppien sekä sattumakorttien pelastavan päivän. Kyseessä ei ole todellakaan mikään pelkkä onnenpeli, vaan omilla päätöksillä ja ratkaisuilla voi parantaa, tai heikentää huimasti voittotodennäköisyyksiä.

Suosittelemme siis ehdottomasti miettimään omaa pelistrategiaa, jos Monopoly kiinnostaa. Jos taktikointi ei kiinnosta ja haluat nojata kaikessa onneen, niin siinä tapauksessa voit ottaa vaikka testiin jonkin hyvällä lisenssillä operoivan uudemman kasinon, sillä lopputulos on todennäköisesti parempi kuin Monopolyn pelaaminen pelkän tuurin avulla.

Keräsimme yhdeltä Monopolyn todelliselta rakastajalta ja konkarilta muutamia vinkkejä, jotka auttavat menestymään pelissä ja ajamaan muut konkurssiin. Strategiat perustuvat pitkälti tilastollisiin faktoihin sekä pitkäaikaiseen kokemukseen, joten niihin luulisi olevan luottaminen.

1. Älä säästele! Monet jäädyttävät rahansa niin pitkään kunnes he osuvat kalleimpien tonttien kohdalle. Pitkässä juoksussa tämä ei kuitenkaan yleensä toimi, joten uskalla olla aggressiivinen ja investoi rahoja heti alusta alkaen!

2. Investoi taloihin! Yksi on hyvä, mutta useampi on parempi. Mitä enemmän vastustajasi joutuvat sinulle maksamaan, niin sitä paremmat voittomahdollisuudet sinulle muodostuu. Tähtää kohti hotelleja mahdollisimman nopeasti!

3. Suosi oransseja ja punaisia tontteja! Tilastollisen todennäköisyyksien mukaan näille tonteille osutaan pelin aikana useimmiten. Ei varmasti siis tarvitse perustella, että miksi näiden ostaminen on kannattavaa.

4. Älä pelkää vankilaa! Varsinkin pelin loppupuolella kun kaikilla on omistuksia paljon, niin pieni hengähdystauko voi tehdä hyvää. Vältyt astumasta muiden kalliille tonteille ja samalla voit kääriä kyhnyä vastustajilta.

5. Viimeinen ja kenties tärkein! Mieti oma pelitaktiikka tarkasti etukäteen ja huomio siinä Monopoly version erityispiirteet. Näin ollen sormi ei mene suuhun, kun hypätään tositoimiin!

Näiden vinkkien avulla voitto on lähempänä kuin koskaan! Valitse strategia alussa ja pyri pysymään siinä. Sama pätee esimerkiksi sijoittamisessa. Jos lähdet vaihtamaan suunnitelmaasi jokaisella heittovuorolla, niin lopputulos ei tule olemaan kaunis. Vaikka alku ei olisikaan otollisin, niin noudata omaa taktiikkaasi, pidä pää kylmänä ja laita toistot sisään, niin palkinto odottaa lopussa.

Täysin sokeasti ei kuitenkaan voida omaa strategiaa noudattaa, vaikka siinä tulisikin pysyä mahdollisimman pitkään. Monopoly on sellainen peli että välillä onni potkii sinua kovaa päähän ja samalla se suosii muita. Jos homma alkaa luisumaan pahasti alamäkeen tai omat resurssit hupenevat, niin nopea adaptoituminen on myös tärkeää. Pyri kuitenkin palaamaan alkuperäiseen suunnitelmaan, kun mahdollista!

Ja muista että vaikka olisitkin tehnyt kaiken oikein, valinnut parhaan mahdollisen strategian ja tarvittaessa myös poikennut siitä, niin sattuma ei aina anna saumaa voitolle. Tässä kohtaa ei kuitenkaan parane lannistua, vaan suosittelemme ottamaan Monopolyn uudelleen esiin ja lähtemään voittojahtiin!


Pelaa Voita palkintoja sivustolla, osallistu kilpailuihin ja voit voittaa:


20eur Stuntman.fi ostosrahaa , 10eur S-lahjakortti , 50€ Pii Poo verkkokauppa lahjakortti , K-lahjakortti 10 euroa , 10eur K-Ryhmän lahjakortti , 10eur K-lahjakortti , 10€ Musti ja Mirri Lahjakortti , Wave BookCase suojakotelo , Halvan makeaa , Pohti SkiTeam tuubihuivi

Voita palkintoja artikkelit


Faktoja Monopolysta ja vinkkejä voittamiseen! (11.01.2024)
Klassikko lautapeli Shakki nauttii edelleen suosiostaan (08.09.2023)
Muistipelin strategiat ja vinkit (15.02.2023)
Näin hiot pelistrategiasi huippuunsa (10.02.2023)
Parhaat bonukset ja tarjoukset korttipelaajille (10.02.2023)
Legendaariset rockyhtyeet mukana pelialalla (15.11.2022)
Suurimmat Lottovoittajat – Missä He Ovat Nyt? (23.10.2022)
Haluatko treenata aivojasi menestymään? (07.10.2022)
5 parasta peliä vahvistamaan tarkkaavaisuuttasi (12.05.2022)

Jaa Voita palkintoja Facebookissa & Twitterissä:

Jaa Voita palkintoja FacebookissaJaa Voita palkintoja Twitterissa

Muistipelit löytyy myös Facebookista


facebook.com/muistipelicom


Yhteydenotto & tiedustelut:

Pelejä sekä pelaajarekisteriä hallinnoi Muistipeli.com [Rekisteriseloste]. Voita palkintoja Copyright © Mediabaari 2024


Tutustu peleihin Muistipeli.com sivustolla:

Stuntman.fi muistipeli | Kemi muistipeli | Pii Poo LEGO-maailma muistipeli | Vitsien Vitsit! muistipeli | TornioHaparanda muistipeli | Pyhäjärvi muistipeli | Suosituimmat koirarodut muistipeli | Muistikauppa.fi muistipeli | Halva makeiset muistipeli | Pohti SkiTeam muistipeli


SIVUSTON TUKIJAT:

Alennuskoodeja verkkokauppoihin | AlennusTutkaÄlyttömän hyvää ajanvietettä | ÄlypelitCheck out Finnish Sisu ShopMedialehti on netissä selattava digilehtiNetin huonoimmat ja paskat vitsitNetin parhaat taitopelitNetin parhaimmat pelitParas ninjapeli netissä | Ninja Mummo the GameParasta huumoria netissä - Vitsien VitsitParhaat arvonnat netissä on arvontamaailmassaPelaa ilmaiseksi ja voitaPelaa pelimaailmassa ilmaiseksiPelimiehen matkassa voit voittaaPieruhuumorin aatelia